Vardagsrummet brukar vara hemmets hjärta. Här samlas familjen och det är troligtvis här och i köket som ni underhåller gäster. Hur skapar ni då ett perfekt vardagsrum? 

Soffan 

Soffan är oftast den största möbeln som man har i ett vardagsrum. Vart du placerar soffan i rummet kan göra en enorm skillnad. Placera soffan så att den välkomnar dig in i rummet, alltså inte så att den står med ryggen mot dig när du kliver in i vardagsrummet. Måste soffan stå så, då kan du placera ett snyggt litet avlastningsbord bakom soffans rygg så ändras känslan lite. 

Fånga besökarens intresse 

Ett rum behöver något som fångar din besökares intresse. Vad det är kan skilja sig åt, men några förslag är en stor maffig tavla, en öppen spis, snygga färgglada kuddar i soffan eller en stor spegel på en lämplig plats i vardagsrummet. 

Matta 

En matta säger mycket om rummet och kan förändra ditt intryck av ett rum helt. Vill du ha en stor mjuk och fluffig matta som ger intrycket av ett mysigt vardagsrum, eller vill du ha en matta som mer avgränsar de olika delarna i vardagsrummet? Välj en färg på mattan som matchar övrig inredning eller som blir en färgklick? 

Balans i rummet 

Beroende på hur stort vardagsrum du har så kan du skapa en balanserad harmoni. Har du en stor soffgrupp i ena delen av vardagsrummet så kan du till exempel ha en lite mindre sittgrupp eller myshörna i en annan del av rummet för att skapa en bra balans. 

Har du en stor ståtlig taklampa vid soffan så kan du balansera upp det genom att ha en mindre golvlampa i andra änden av rummet och kanske eventuellt några större tavlor? 

Ge rummet ett mjukare intryck med fina mjuka kuddar och filtar. 

Ljussättning 

Tänk på var och hur du placerar lampor så att det ska bli ett behagligt ljus och på rätt ställen. Sitter du ofta och läser på en plats? Då kanske det är bra med en golvlampa där som kan lysa behagligt när du läser när det börjat bli mörkt. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *