Det finns mycket att shoppa i London, och det är just därför många åker dit. Det finns jättemycket butiker i alla möjliga prisklasser. 

Kläder 

I London kan du hitta mycket roliga kläder som inte finns hemma i Sverige. Det finns butiker där som inte finns här.  

En butik som heter Primark har jätte billiga kläder både för dam, herr och barn. Att det är billigt här märker du redan när du kliver innanför dörrarna, för där möts du av stora kundvagnar som du kan ta med dig runt i butiken och lägga alla dina fynd i. Det är tyvärr ofta väldigt långa köer till provrummen, men har du möjlighet så kan du köpa plaggen och gå till ditt hotell och prova för att sedan returnera det som inte passa. Det kan vara långa köer även till kassorna, men de brukar ha väldigt många kassor öppna samtidigt så även om det är lång kö så brukar det gå relativt fort. 

Leksaker 

Det finns enorma leksaksbutiker och det är som en drön för ett barn att gå in där. Det som är lite speciellt på några av leksaksbutikerna är att man kan tillverka en egen nalle eller egen docka. 

Du får välja färg på din nalle, sen olika tillbehör som kläder och accessoarer.  På dockan väljer du hudton, hårfärg, ögonfärg, frisyr och kläder. 

Smycken 

Det finns mycket smyckesbutiker, i alla olika prisklasser. Det finns en butik som heter Swarowski som säljer jättefina silver smycken med Swarowski stenar till inte alltför dyra priser. 

Mat och dryck 

Sist men inte minst så måste du ju äta och dricka när du är i London. Det vimlar av mysiga engelska pubar, sådana som inte finns här hemma i Sverige. På en typisk engelsk pub så kan du beställa in en rätt som heter Fish and chips. Det är panerad fisk med pommes, och serveras klassiskt i tidningspapper. Till detta dricker du en iskall engelsk öl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *